Posted on Leave a comment

Dresi Interja Milana s sponzorjem Ninja želvami

Po njihovih dresih, okrašenih z Transformerji konec lanskega leta, kot del njihovega sponzorskega posla s Paramountom, je Inter Milan razkril svoje komplete za sezono 23/24 s podobami Teenage Mutant Ninja Turtles, ki jih bodo nosili proti Genoi v ponedeljek zvečer.

Trenutni sponzorski posel Nogometnih dresov Inter Milan s Paramount+ je že privedel do tega, da so Nerazzurri nosili drese s logotipom Autobotov iz Transformerjev na sprednji strani, zdaj pa dobimo naslednji marketinški premik iz partnerstva, s podobami Teenage Mutant Ninja Turtles, ki zavzemajo svoja mesta na sprednjih straneh klubskih kompletov za sezono 23/24. Domžačica iz kompleta bo nosena na tekmi proti Genoi na San Siru to prihajajočo ponedeljek zvečer.

Ob tej priložnosti, tako kot pri padcu dresov s TMTN, bodo na San Siru prisotni posebni gostje, s TMNT liki Leonardom, Donatellom, Michelangelom in Rafaelom, ki bodo v ospredju pred tekmo.

Medtem ko bo ekipa nosila domači dres na tej tekmi, si bodo navijači lahko izbrali med tremi kompleti Interja za sezono 23/24. Domači komplet prikazuje beli obraz Leonarda, tretji komplet pa isti obraz v črni barvi. Nazadnje, gostujoči dres prikazuje Leo, Donnie, Raph in Mikey, ki stojijo skupaj, pri čemer so njihove barvne maske prisotne in upoštevane.

Premik je namenjen promociji prihoda animiranega filma Teenage Ninja Turtles – Mutant Mayhem na Paramount+ od 1. marca.

Pridobite Inter Milan x TMNT dresi pri Nogometni dresi komplet.

Posted on Leave a comment

Erik ten Hag potrjuje glavno težavo s telesno pripravljenostjo Man Utd pred tekmo s Nottingham Forestom

Moški Nogometni dresi Erik ten Hag je izključil središčnega branilca Harryja Maguirja iz sredine tekme pokala FA s Nottingham Forestom, priznal pa je, da sta tudi Bruno Fernandes in Raphael Varane vprašljiva za tekmo.

Ten Hag se je znova znašel pod pritiskom po uničujočem porazu s 2-1 proti Fulhamu v prvem dvoboju po formalizaciji prevzema Sir Jima Ratcliffa, in trener potrebuje pozitiven odziv, ko se njegova ekipa odpravi na gostovanje k Forestu sredi tedna.

Že brez Rasmusa Hojlunda, Luke Shawa, Lisandra Martineza, Tyrella Malacie, Aarona Wan-Bissake, Masona Mounta in Anthonyja Martiala, je Ten Hag dodal ime Maguirja na seznam odsotnih in priznal, da bodo potrebni pozni preizkusi za nekatere druge velike igralce.

“Imamo nekaj vprašajev v našem moštvu,” je dejal Ten Hag. “Harry Maguire ne bo na voljo. Bruno je vprašljiv. Prav tako je vprašljiv Rapha Varane.

“Moramo počakati in videti, kaj bomo imeli na voljo, in nato izbrati ekipo, seveda z namenom [zmage].”

Fernandes ni bil izključen iz tekme zaradi poškodbe, odkar se je pridružil Unitedu januarja 2020, manjkal je le eno tekmo zaradi bolezni marca 2022.

Za navijače je bila nekaj pozitivnih novic, saj je Ten Hag potrdil, da je vezist Casemiro prebolel poškodbo glave, ki ga je prisilila, da je zapustil igro proti Fulhamu.

“Tako da je krvavelo, zato je moral oditi,” je pojasnil trener. “Ni nam bilo v prid, da ni mogel nadaljevati igre. Toda na voljo je za jutri.”

O pomembnosti sredine tekme je Ten Hag dodal: “To je tekma pokala FA, zato gre za zmago ali poraz.

“Črno ali belo, moramo zmagati in to bi moral biti naš pristop. Nogometni dresi komplet moramo [značaj]. Vem, da lahko v takšnem trenutku, ko smo v takšnem trenutku v nasprotju, pokažemo svoje najboljše.”

Posted on Leave a comment

Ruben Amorim se odziva na povezave s službo v Liverpoolu

Trener Sportinga CP, Ruben Amorim, se je zavrnil komentirati predloge, da bi lahko postal naslednji trener Liverpoola.

Redsi iščejo naslednika Jürgena Kloppa, potem ko je ta napovedal, da bo končal svoj mandat po koncu sezone 2023/24.

poceni nogometni dresi so poročali prejšnji mesec, da je Xabi Alonso iz Bayer Leverkusena – ki je pet let igral za Anfield in je bil del moštva, ki je leta 2005 osvojilo Ligo prvakov – vodilni kandidat za zamenjavo Kloppa.

Na njihovem sedemčlanskem seznamu kandidatov je tudi Amorim, ki velja za enega izmed favoritov za prestop v Premier ligo, potem ko je v Portugaliji pri Sporting CP pokazal odlično delo.

Pred napetim nedeljskim remijem 3-3 proti Rio Aveu so Amorima vprašali o možnosti prestopa v Liverpool.

“Ne bom se obremenjeval s svojo prihodnostjo, že povedal sem, kar sem imel povedati,” je Amorim povedal za Record. “Vsakič, ko govorim o tem, se tema znova pojavi. Želim samo premagati Rio Ave in potem bomo videli.”

Poleg Liverpoola je bil Amorim povezan tudi s službo, ki jo bo kmalu zapustil Xavi, v Barceloni.

Amorim je leta 2021 končal 19-letno čakanje Sportinga na portugalski naslov in jih ponovno naredil konkurenčne v evropskih tekmovanjih, tako da je v pretekli sezoni izločil Arsenal v osmini finala Evropske lige, preden je v četrtfinalu izpadel proti Juventus. V skupinskem delu Lige prvakov so proti Tottenham Hotspurju osvojili štiri točke, a so na koncu osvojili tretje mesto.

Poleg Amorima in Alonsa razumejo, Nogometni dresi komplet da so tudi drugi trenerji na radarju Liverpoola Roberto De Zerbi iz Brightona & Hove Albiona, Ange Postecoglou iz Tottenhama, Julian Nagelsmann iz Nemčije, Unai Emery iz Aston Ville in Roger Schmidt iz Benfice.

Posted on Leave a comment

Virgil van Dijk hvali ‘svetovnega razreda’ soigralca Liverpoola po zmagi v ligi Carabao

Kapetan Liverpoola, Virgil van Dijk, je pohvalil “svetovnega razreda” Caoimhina Kelleherja po dvigu pokala Carabao Cup leta 2024 na Wembleyju.

Izbrani vratar Irske je začel skozi vso letošnjo sezono Carabao Cupa in, potem ko je že preprečil Chelsea v kazenskem strelu na finalu leta 2022, je še enkrat stopil v ospredje s svojo veliko predstavo, da je zadržal Modre in omogočil Liverpoolu osnovo za zmago.

Van Dijk je dosegel zmagovalni gol v 118. minuti, vendar je bil prepričan, da izrazi svoje priznanje Kelleherju, ki je med dvema urama na igrišču zbral devet obramb. Pravzaprav je bil 25-letnik poleg svojega kapetana najboljši igralec Liverpoola.

“Verjetno sem eden njegovih največjih navijačev,” je dejal Van Dijk za Sky Sports.

“Vedno sem rekel, da je svetovnega razreda, in danes je spet stopil v ospredje. Dober fant, dober vratar, in to potrebujemo v klubu, kot je Liverpool.”

V ločenem intervjuju za Nogometni dresi komplet je Jurgen Klopp dejal: “Caoimhin je bil neverjeten. Takšna zrela predstava. Pogosto to rečem – imamo najboljšega vratarja na svetu [Alissona] in najboljšega rezervnega vratarja na svetu. Zelo sem vesel zanj. Vrhunska tekma.”

Pri 25 letih je bil Kelleher med starejšimi igralci Liverpool dresi 2024. Poškodbe so resno oslabele ekipo Jürgena Kloppa, na igrišču pa so bili na koncu tudi Bobby Clark, 19 let, James McConnell, 19 let, Jayden Danns, 18 let, in Jarell Quansah, 21 let. Conor Bradley in Harvey Elliott, oba 20 let, sta prav tako začela finale.

“Ko si mlad in dobiš priložnost, jo moraš zgrabiti z obema rokama. Seveda je lažje reči kot storiti, vendar so fantje to storili,” je pojasnil Van Dijk.

“Kultura kluba jih spodbuja, da to storijo, in dobro je videti. To bi moralo biti le začetek in morali bi ga izkoristiti za nadaljnji razvoj. Prepričan sem, da ga bodo. Seveda se bodo vrnili tudi bolj izkušeni igralci, toda morajo še naprej pritiskati, da se približajo ekipi in postanejo del kadra. To doživetje kot 17-, 18-, 19-letnik ti koristi.”

Posted on Leave a comment

Man Utd 1-2 Fulham: Ocene igralcev, ko pozni zadetek Iwobija šokira Rdeče vraga

Manchester United je v soboto doživel grenko razočaranje, saj je Fulham z zasluženo zmago 2-1 odnesel zmago na Old Traffordu.

Kljub izjemno zabavnemu in odprtemu prvemu polčasu v Manchesterju nobeni ekipi ni uspelo doseči vodstva ob odmoru. Kljub temu je Calvin Bassey odprl rezultat po odmoru, Harry Maguire pa je v 88. minuti izenačil.

A na Old Traffordu je bil še en preobrat, ko je Alex Iwobi v sedmi minuti sodnikovega dodatka pretvoril čudovit protinapad Fulhama in osvojil vse tri točke za goste ter šokiral ekipo Erika ten Haga.

Manchester United dres 2023/24 je ciljal na peto zaporedno zmago v angleški Premier ligi, ko je pozdravil Fulham na Old Traffordu, toda boljši začetek tekme so imeli obiskovalci, pri čemer je Iwobi v začetku dvakrat neuspešno sprožil proti vratom Andreja Onane.

Rodrigo Muniz je bil naslednji igralec Fulhama, ki je ogrozil gol Man Utd-a, njegov strel proti bližnjemu stebričku je prisilil Onano v obrambo. Kamerunec je lahko le odbil žogo naravnost v Sasa Lukic-a, toda žoga je odbila od vezista in se odkotalila mimo gola.

Kljub zgodnji prevladi Fulhama so domači prišli izjemno blizu vodstva pred polčasom. Cottagersi niso uspeli ukrotiti prostega strela Bruna Fernandesa, s katerim se je žoga končno znašla pri Alejandru Garnachu v kazenskem prostoru, a je Argentinčev poskus blokiral Antonee Robinson na golovi črti.

Obe ekipi sta kazali nevarnost v zadnjem tretjini igrišča, ko se je tekma začela odpirati proti koncu prvega polčasa, pri čemer sta Diogo Dalot in Muniz zadelo prečko v dveh minutah po ostrih poskusih.

Prvi polčas se je nekako končal brez zadetkov na Old Traffordu, pri čemer je nekdanji vezist Man Utd-a Andreas Pereira videl, kako je njegov ukrivljen strel tik pred odmorom odbil vratar in Garnacho je imel dve minuti pozneje podoben poskus, ki ga je Bernd Leno prav tako zavrnil.

Fulham je nadaljeval s pritiskom in preiskovanjem po odmoru ter bil še enkrat kriv za zapravljanje obetavnega odprtja deset minut v drugem polčasu. Robinson je bil spuščen v ogromno prostora po levi strani in poslal čudovito žogo čez gol, vendar je bil Pereira le za yard prekratek za dotik v prazen gol.

Vendar pa je Cottagersom končno uspelo prevzeti zasluženo vodstvo 20 minut po odmoru, in to ni presenetljivo prišlo iz kota. Fulham je vse popoldne testiral Man Utd-a iz prekinitev, in Bassey je bil pri roki, da je zabil močan strel potem, ko je bil njegov začetni strel blokiran s strani lastnega soigralca.

Man Utd je bil prebujen po zaostanku v zadnjih 20 minutah na Old Traffordu, pri čemer sta Fernandes in Marcus Rashford videla poskuse, ki jih je Leno v vratih Fulhama reševal, ko so začeli stopnjevati pritisk.

Vendar več so domači pritiskali, več prostora je imel Fulham na protinapadu. Ekipa Marca Silve je skoraj dosegla drugi gol iz protinapada deset minut pred koncem, toda ukrivljeni strel Harryja Wilsona je zletel mimo Onaninega stebra.

Kljub temu, da so bili skozi popoldne izigrani, so mislili, da so Man Utd z zadnjim izenačujočim zadetkom ukradli točko, ko je Maguire zdrsnil v prazen gol po tem, ko je Leno odbil precej neškodljiv strel Fernandesa z razdalje.

Vendar pa je Fulham pokazal neverjetno odločnost, da je šel na drugi konec in dosegel pozno zmagovalca, Iwobi pa je pretvoril protinapad. Nigerijski reprezentant se je z desno nogo vrnil v igro po podaji Adame Traore in zabil gol, da je utišal presenečen Old Trafford in kaznoval mizerno predstavo kupiti otroški nogometni dresi Man Utd-a.

Posted on Leave a comment

Manchester United, Liverpool in Arsenal se bodo med svojimi poletnimi turnejami po Združenih državah Amerike letos poleti pomerili drug z drugim

Prva tekma med trojico bo videla Arsenal dres , ki se bo pomeril z Unitedom na stadionu SoFi v Los Angelesu 27. julija – istem kraju, kjer je moštvo Mikel Artete lani premagalo Barcelono s 5-3.

Topničarji se nato odpravijo v Philadelphia, kjer se bodo 31. julija pomerili z Liverpoolom, ki bo do takrat že pod novim vodstvom po odhodu Jürgena Kloppa, na stadionu Lincoln Financial Field.

United in Liverpool se bosta pomerila 3. avgusta na stadionu William Brice v Columbii, Južna Karolina.

Arsenal in United sta se lani srečala v New Jerseyju na stadionu MetLife, kjer je moštvo Erika ten Haga zmagalo s 2-0 po zadetkih Bruna Fernandesa in Jadona Sancha.

Direktor za nogomet v Unitedu, John Murtough, je dejal: “Lani smo imeli neverjeten čas med obiskom ZDA in veseli smo, da se vračamo s moštvom, da se pripravimo na sezono 2024/25.

“Priljubljenost angleškega nogometa v ZDA nenehno narašča, in pričakujemo strastno in navdušeno podporo naših ameriških navijačev. Lani nas niso razočarali in vsi v klubu se veselimo ponovnega srečanja s temi navijači tudi to poletje.

“Ker smo zagotovili nekatere najboljše športne objekte, ki jih ZDA ponuja, bo klub ustvaril optimalno okolje, da se ekipa ponovno poveže po poletnem odmoru in deluje na tekmovalni pripravljenosti pred začetkom sezone Premier League. Kakovost nasprotnikov, s katerimi se bomo pomerili, je na najvišji ravni, kar igralcem omogoča dragocene minute na igrišču, navijačem pa, da vidijo nekatere najbolj znane nogometne ekipe na svetu v živo.

“Kot je v klubski tradiciji med predsezonskimi pripravami, pričakujemo, da bo ta turneja pomagala pripraviti naše igralce prve ekipe, hkrati pa bo mladim talentom iz naše akademije ponudila priložnost, da izkusijo treninge in igranje v okolju prve ekipe na nekaterih najbolj impresivnih in zgodovinskih stadionih v ZDA.”

Trener Arsenala, Arteta, je dodal: “Veselimo se obiska ZDA tudi letos poleti. Naše tekme proti Manchester United dres 23/24 in Liverpoolu bodo odlična priprava pred novo sezono.

“Naša turneja lani je bila pravi uspeh in vedno je neverjetna izkušnja igrati pred našimi strastnimi navijači v ZDA. Veselimo se vrnitve in ponovnega srečanja z vsemi.”

Komercialni direktor Liverpoola, Ben Latty, je komentiral: “Ponosni smo, da napovedujemo naš zelo pričakovan povratek v ZDA, ki bo zagotovil odlično okolje za priprave na sezono, ki prihaja.

“Predsezonske turneje vedno predstavljajo izjemne priložnosti za naše navijače, ekipo in naše uradne partnerje, da se vključijo v nepozabne izkušnje na ključnem trgu za klub.

“Vemo, da milijoni zelo strastnih ameriških navijačev ljubijo ta klub in to, za kar stojimo, kar je bilo potrjeno, ko je bila naša tekma s Arsenalom decembra na televiziji najbolj gledana tekma Premier League v zgodovini ZDA.

“ZDA so pomemben trg za klub in naše partnerje; s 67 uradnimi navijaškimi klubi, mednarodnimi akademijami v 12 državah in ZDA kot najpomembnejšim mednarodnim trgom za naše poslovno zastopanje.

“Nestrpno pričakujemo priložnost, da približamo klub navijačem in se veselimo igranja na teh ikoničnih prizoriščih.”