Posted on Leave a comment

Kevin De Bruyne, Erling Haaland in Lionel Messi so bili izbrani za igralca leta po izboru UEFA

NEW DELHI: Evropska nogometna zveza UEFA je v četrtek razkrila tri najboljše kandidate za najboljšega moškega igralca leta. Nogometnih dresov Manchester City Kevin De Bruyne in Erling Haaland se bo v finalu pridružil legendi Lionelu Messiju.


Ti trije izjemni igralci so prejeli največ glasov ugledne žirije klubskih trenerjev, trenerjev evropskih reprezentanc in skrbno izbranih novinarjev, ki sodelujejo na tekmovanjih UEFA. Dobitnik nagrade bo znan na žrebu skupinskega dela UEFA Lige prvakov v Monaku 31. avgusta. Haaland je bil v minuli sezoni z 12 goli najboljši strelec Lige prvakov, medtem ko je De Bruyne s sedmimi podajami odigral ključno vlogo pri prvem dvigu trofeje Cityja v zgodovini.


Messi je letos poleti zapustil Nogometnih dresov PSG in se pridružil Inter Miamiju ter z Argentino osvojil svetovno prvenstvo 2022 in osvojil zadnjo veliko lovoriko na svojem seznamu. Pep Guardiola iz Manchester Cityja je v minuli sezoni popeljal klub do trojnika v Premier League, FA Cupu in Ligi prvakov in je eden izmed nominirancev za trenerja leta. Pridružila sta se mu italijanski dvojec Simone Inzaghi, ki je milanski Inter popeljal do finala lige prvakov, in trener Luciano Spalletti, ki je končal 33-letno čakanje Napolija na naslov v Serie A.

Dodaj odgovor