Posted on Leave a comment

Virgil van Dijk je objavil izjavo po nadaljnji prepovedi nogometne zveze FA

Kapetan Liverpool Virgil van Dijk se je javno odzval na odločitev FA, da ga dodatno kaznuje zaradi rdečega kartona proti Newcastle Unitedu in poznejših obtožb o neprimernem vedenju.

Branilec je bil izključen, ker je storil prekršek nad Alexanderom Isaacom, ko je streljal proti golu. Van Dijk je nato odločitev sodnika Johna Brooksa označil za “prekleto šalo”.

Van Dijk je zaradi izključitve izpustil zmago Liverpoola s 3:0 nad Aston Villo s samodejno izključitvijo za eno tekmo.

Prepoved je dodatno kaznovala FA v petek, potem ko je ugotovila, da se je Van Dijk obnašal neprimerno, z denarno kaznijo 100.000 funtov.

Michael Edwards se po odhodu iz Liverpoola odloči vrniti v nogomet
Izjava FA se glasi: “Branilec je priznal, da se je obnašal neprimerno in uporabljal žaljiv jezik do uradnih oseb tekme, potem ko je bil izključen v 29. minuti, preden je neodvisna regulatorna komisija izrekla sankcijo. Pisni razlogi za primer bodo objavljen pravočasno. “

Van Dijk se je odzval na odločitev FA glede Nogometni dresi komplet in vztrajal, da je bila kazen pravična, on pa je imel narobe.

“Po današnji objavi želim jasno povedati, da v celoti sprejemam odločitev skupine. To je bil prvi rdeči karton v moji karieri pri Liverpoolu in pustil sem, da me je frustracija premagala v napetem in intenzivnem trenutku. Jaz,” je Van je napisal Dyke.

“Takoj po tekmi sem se opravičil sodnikom tekme in prevzemam vso odgovornost. Zdaj je čas, da grem naprej. Še naprej bom podpiral Nogometnih dresov Liverpool po svojih najboljših močeh.”

Dodaj odgovor