Posted on Leave a comment

Ivan Perišić zapušča Tottenham na posoji pred stalnim odhodom poleti

Nogometni dresi Tottenham Hotspur je potrdil, da je krilni napadalec Ivan Perišić odšel na posojo k hrvaškemu klubu Hajduk Split do konca sezone.

Perišić, ki je bil podpisan brezplačno iz Interja leta 2022, je navdušil v svojem prvem letu pri Spurs, vendar je utrpel resno poškodbo kolena le šest tekem v sezoni 2023/24, kar je končalo njegovo kariero v Angliji.

Ker se njegov pogodba s Spurs izteče poleti, se je Perišić zdaj vrnil v Hrvaško k Hajduku na šestmesečno posojo.

Hajduk je prav tako potrdil, da se je Perišić, ki še vedno ni nared zaradi težav s kolenom, strinjal s trajnim prestopom na koncu sezone.

Luksa Jakobušić, predsednik Hajduka, je nato razkril, da ni nobenega stroška posoje in da bo Perišić prejel osnovno plačo v višini samo 1 € za obe sezoni, vendar lahko poveča svoje zaslužke prek bonusov.

Za Perišića je to čustven korak, saj je prešel skozi mladinske vrste Hajduka, vendar nikoli ni odigral tekme za prvo ekipo, preden je odšel v Sochaux pri 17 letih.

Za seboj pušča Spurs z rekordom enega gola in 14 asistenc na 50 nastopih v vseh tekmovanjih, večinoma kot krilni branilec pod vodstvom Antonia Conteja v prejšnji sezoni.

Poletni prihodi trenerja Angea Postecoglouja in levokrilnega branilca Destinyja Udogieja so Perišića vrnila na njegovo naravno napadalno pozicijo letos, 34-letnik pa je vstopil s klopi na petih tekmah Premier lige.

Na svojem zadnjem nastopu v tekmovanju je Perišić v septembru prispeval asistenco za izenačujoči zadetek Richarlisona v 98. minuti proti Sheffield United, s čimer je Spurs pomagal do najnovejše zmage v zgodovini angleške Premier lige.

V januarskem prestopnem roku bi lahko Spurs iskali novega krilnega napadalca, saj poročila iz Belgije nakazujejo, da naj bi bili zainteresirani za Antonio Nuso iz Club Brugge, ki je tudi tarča chelsea dresi 2024.

Dodaj odgovor