Posted on Leave a comment

Vodja športa pri Bayer Leverkusenu, Simon Rolfes, je potrdil, da namerava ostati v klubu kljub zanimanju Liverpoola

Redsi so se borili, da bi našli dolgoročnega naslednika nekdanjega športnega direktorja Michaela Edwardsa, ki je bil pohvaljen za vlogo pri identifikaciji in podpisovanju igralcev, kot so Mohamed Salah, Virgil van Dijk in Alisson Becker, med drugimi.

liverpool dresi 2024 trenutno išče četrtega športnega direktorja v zadnjih štirih letih, potem ko je Jorg Schmadtke zapustil klub po koncu januarskega prestopnega roka 2024. Schmadtke je prevzel to funkcijo maja 2023, ko je zamenjal Juliana Warda, ki je v tej vlogi zdržal le eno leto.

Eno ime, ki se je povezovalo s prostim delovnim mestom, je bil vodja športa pri Leverkusenu, Rolfes. Nekdanji nemški reprezentant je bil ključni član kadrovskega oddelka Bundeslige že od leta 2018, kjer je nadziral prenovo, ki je klub popeljala iz kandidata za izpadanje na začetku sezone 2022/23 do kandidata za naslov.

Poleg uspeha na trgu s prestopi je Rolfes imel vlogo tudi pri zaposlovanju Xabija Alonsa, ki je revolucioniral igro kluba na igrišču in je zdaj tarča za Liverpool, Bayern München in Real Madrid.

Alonso je prvi favorit za prevzem vodenja Liverpoola, ko bo odšel odhajajoči Jürgen Klopp, vendar je malo verjetno, da bi se mu pridružil Rolfes.

Govoreč za nogometni dres z imenom, je Rolfes dejal o morebitnem odhodu iz Leverkusena: “Dejstvo, da je veliko govoric o protagonistih Bayerja 04 zaradi naših trenutnih uspehov, je del posla. Toda to ne spreminja moje smeri. Ni brez razloga, da sem podaljšal svojo pogodbo jeseni. V Leverkusenu sem popolnoma srečen v tej konstelaciji.”

Liverpool je bil tudi povezan s tehničnim direktorjem West Hama Uniteda, Timom Steidtenom, v luči poročil o napetostih za zaprtimi vrati na London Stadiumu.

Dodaj odgovor